2025 ÇKS Ürün Güncellemesi Başladı

2025 Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi Ürün Güncellemesi Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 2025 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Ürün Güncellemesi başvuruları, 15 Mart tarihinden itibaren alınmaya başlandı.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2025 yılı üretim dönemi için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 01 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında tamamlandı. Şimdi ise tarım arazilerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesi için üreticilerimizin, 15 Mart – 15 Nisan tarihleri arasında e-Devlet sistemi üzerinden ya da il/ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu, arpa, aspir, ayçiçeği (yağlık), buğday, kolza (kanola), fasulye (kuru), mercimek, mısır (dane), nohut, pamuk (kütlü), patates, soğan (kuru), soya ve yem bitkilerini planlama kapsamına aldı” dedi.

Üretim planlamasında yer alan ürünlerin belirlenen tarım havzalarında yetiştirilmesi durumunda destek ödemeleri yapılacakken, plan dışı ürünlerde destekler tüm havzalarda belirlenen kategoriye göre hesaplanacak. Ürün bilgilerini güncellemeyen çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için başvurularını belirtilen tarihler arasında yapmaları önem taşıyor. Aksi halde, temel destekleme ödemelerinden yararlanamayabilirler. Çiftçilere, başvuru sürecinde dikkatli olmaları ve gerekli özeni göstermeleri çağrısında bulunan Çınar, 2025 yılı ÇKS döneminde ürün bilgilerinde herhangi bir değişiklik olmayan çiftçilerin ek bir işlem yapmasına gerek olmadığını da belirtti.

ÇKS kapsamında ürün güncellemesi yapan çiftçilerin, belirlenen tarihler arasında başvurularını zamanında tamamlamaları, üretim detaylarını doğru bir şekilde güncellemeleri ve herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için oldukça önemli. Tarımsal üretimin verimli ve sağlıklı bir şekilde devam etmesi adına çiftçilere düşen sorumlulukları hatırlatmakta fayda var.

Kaynak: DENİZLİ Haberleri

Related Posts

İstanbul’da ekmek fiyatına zam yolda

Esnaf odasının ardından İTO’ya bağlı fırınlarda da ekmek fiyatlarına zam geldi. İTO Meclisi’nde onaylanan yeni tarifeye göre 200 gram ekmeğin azami satış fiyatı 15 TL olarak belirlendi. Daha önce 12,5 TL olan ekmek fiyatı bu artışla birlikte yüzde 20 yükselmiş oldu. İTO Meclisi’nin onayının ardından tarifelerin yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Özel jet koltukları artık paylaşılıyor

ABD’de zenginler WhatsApp üzerinden ‘Jet Grupları’ kurarak koltuk paylaşım trendini başlattı.

Almanya’da şirket iflasları ikinci çeyrekte 2005’ten beri en yüksek seviyeye ulaştı

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının 2025’in ikinci çeyreğinde 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Mazot koptu gidiyor: Litresi 55 TL’yi aştı

Akaryakıt fiyatları yeniden alev aldı. Döviz kuru, ham petrol fiyatları ve ÖTV artışları derken; 9 Temmuz itibarıyla motorine gelen 1,20 TL’lik yeni zamla birlikte, litre fiyatı birçok şehirde 55 TL’nin üzerine çıktı.

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …

Türk balı yılın ilk yarısında 41 ülkede sofralarda yer buldu

Türkiye’nin ihraç ürünleri arasında yer alan bal, yılın ilk 6 ayında ABD, Almanya ve Birleşik Krallık başta olmak üzere 41 ülkede ağızları tatlandırdı.