Rekabet Kurulu’ndan yerinde incelemeyi engelleyen BİM’e 1,3 milyar lira ceza

Rekabet Kurulu, kurum uzmanlarının yerinde incelemesini engelleyen BİM’e 1,3 milyar Türk lirası idari para cezası kesti.

Rekabet Kurumundan yapılan açıklamada, yerinde inceleme yetkisinin kanunun ihlal edilip edilmediğinin ortaya çıkarılmasında kullanılan araçların başında geldiği belirtilerek, bu yetkinin yetkin ve verimli kullanılmasının rekabetin tesisi için son derece önemli olduğu vurgulandı.

REKABET KURULU’NDA AÇIKLAMA

Yerinde incelemenin engellenmesi ya da zorlaştırılması durumunda ilgili şirkete, cirosunun binde beşi oranında idari para cezası verildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Yerinde incelemeler Rekabet Kurumu tarafından en son teknolojiye sahip cihazlarla titizlikle gerçekleştirilmektedir. İnceleme sadece işle ilgili unsurları kapsamakta olup, kişisel veya özel verilere hiçbir surette dokunulmamakta, bu veriler inceleme kapsamı dışında tutulmaktadır. Yerinde inceleme gerçekleştirilen teşebbüslerin söz konusu idari para cezası ile karşılaşmamaları adına, en alt seviyeden en üst seviyeye kadar tüm teşebbüs çalışanlarının yerinde inceleme başladığı andan itibaren, iş için kullandıkları herhangi bir cihazdan hiçbir veriyi silmemeleri gerekmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

1.3 MİLYAR LİRA CEZA

Açıklamada, aksi durumda bu hususun Kurum personeli tarafından yüksek teknolojiye sahip cihazlarla kolaylıkla tespit edildiğine işaret edilerek, şunlar kaydedildi: “Nitekim 14 Ocak’ta BİM’in genel merkezinde yapılan yerinde incelemede, yerinde inceleme başladıktan sonra bir BİM yöneticisi tarafından veri silme eyleminin gerçekleştirildiği Kurum uzmanlarınca tespit edilmiş ve Kurulun 6 Şubat’ta almış olduğu kararla yerinde incelemenin engellendiğine ve zorlaştırıldığına hükmedilerek BİM’e yaklaşık 1,3 milyar Türk lirası idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.”

Related Posts

İstanbul, New York ve Cenevre’yi gölgesinde bıraktı

İstanbul, konut kiralarındaki artışta dünyanın en zengin şehirlerini geride bırakarak dikkatleri üzerine çekti. Son 5 yılda şehir merkezindeki kira fiyatlarında en yüksek artışın yaşandığı kent İstanbul oldu.

İşsizlik Sigortası Fonu bir önceki yıl prim gelirlerinin oranı yüzde 50’ye çıkarıldı

İşsizlik Sigortası Fonu bir önceki yıl prim gelirlerinin oranı yüzde 50’ye çıkarıldı

İstanbul’da ekmek fiyatına zam yolda

Esnaf odasının ardından İTO’ya bağlı fırınlarda da ekmek fiyatlarına zam geldi. İTO Meclisi’nde onaylanan yeni tarifeye göre 200 gram ekmeğin azami satış fiyatı 15 TL olarak belirlendi. Daha önce 12,5 TL olan ekmek fiyatı bu artışla birlikte yüzde 20 yükselmiş oldu. İTO Meclisi’nin onayının ardından tarifelerin yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Özel jet koltukları artık paylaşılıyor

ABD’de zenginler WhatsApp üzerinden ‘Jet Grupları’ kurarak koltuk paylaşım trendini başlattı.

Almanya’da şirket iflasları ikinci çeyrekte 2005’ten beri en yüksek seviyeye ulaştı

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının 2025’in ikinci çeyreğinde 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Mazot koptu gidiyor: Litresi 55 TL’yi aştı

Akaryakıt fiyatları yeniden alev aldı. Döviz kuru, ham petrol fiyatları ve ÖTV artışları derken; 9 Temmuz itibarıyla motorine gelen 1,20 TL’lik yeni zamla birlikte, litre fiyatı birçok şehirde 55 TL’nin üzerine çıktı.