Zenginler için yeni trend; çok vatandaşlık!

Eğitim, sağlık, iklim değişiklikleri ve vize sorunları gibi nedenlerle zengin bireyler, alternatif vatandaşlık yollarını değerlendiriyor. Bu eğilim, özellikle Türk zenginler arasında da yaygınlaşıyor. Hanley&Partners Türkiye’nin verilerine göre, Türk vatandaşları en çok ikinci vatandaşlık alan ülkeler arasında üçüncü sırada yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen bir seminerde gazetecilerle buluşan Hanley&Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, zengin Türklerin çoğunlukla seyahat kolaylığı için ikinci bir vatandaşlık aradıklarını belirtti. Demirel, “Türkiye’deki vize sorunları nedeniyle yüksek gelirli kesimde bu talep daha da artıyor. Ülkede milyoner sayısının yüzde 45 artmasıyla birlikte, farklı vatandaşlık başvurularında da ciddi bir yükseliş görüyoruz,” dedi.

Demirel ayrıca, alternatif vatandaşlık arayışlarının Avrupa’da bile arttığını, dünya genelinde güvenli yollardan vatandaşlık sağlanmasının önemine değindi. Sözcü’de yer alan habere göre, Türkiye’nin, güvenlik soruşturmasını vatandaşlık verildikten sonra yapması eleştiriler arasında yer alıyor. Bu durum, danışmanlık hizmetleri sunan şirketler arasında standartların olmamasına yol açıyor. Demirel, “Bir başvuruyu şüpheli bulup hizmet vermediğimiz kişiler, başka şirketler aracılığıyla gerekli prosedürleri tamamlayarak vatandaşlık alabiliyor,” şeklinde konuştu.

Henley & Partners Özel Müşteriler Grup Başkanı Dominic Volek ise, müşterilerin daha iyi eğitim, iklim, sağlık koşulları ve vergi avantajları gibi nedenlerle kendileriyle iletişime geçtiğini belirtti. Volek, “2024 yılı, yüksek servete sahip bireylerin hareketliliği açısından rekor bir yıl oldu. Covid öncesi döneme tekrar ulaştık,” diyerek ülke tercihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, Hindistan, Vietnam, Çin ve Singapur gibi ülkelerin popüler olduğunu ifade etti. (Sözcü)


Botoks ücreti ne kadar olmalı, Türkiye’de yasal olan markalar hangileri; Dr. Nurhayat Gül anlattı

 

Related Posts

8 ülkeden petrol kararı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile birlikte hareket eden bazı üretici ülkeler önemli bir karar aldı. Buna göre OPEC+ grubu, ağustos ayında petrol üretimini günlük 548 bin varil artırma kararı aldı. Temmuz ayı üretim seviyesine kıyasla alınan …

Beklenen oldu! Rekabet Kurulu Spotify hakkında inceleme başlattı

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan dijital müzik platformu Spotify hakkında incelem başlatıldı. İsveç merkezli şirket hakkında inceleme başlattıklarını duyuran Rekabet Kurulu’nun, müzik sektöründe rekabeti olumsuz etkilediğine dair …

Konkordato artışından bile korkunç: Batıyorlar!

Türkiye ekonomisinde işler giderek kötüleşiyor. Ortaya çıkan veriler durumun vehametini gösteriyor. Son bir yılda konkordato ve iflas sayılarındaki artış, iş dünyasında alarm zillerinin çaldığını gösteriyor. 2025’in ilk yarısında konkordato ilan eden …

Almanya’da fabrika siparişleri mayısta düştü

Almanya’da fabrika siparişleri, yurt içi talepteki düşüşün etkisiyle mayısta yüzde 1,4 ile beklentilerin üzerinde düştü.

Altının gramı güne yükselişle başladı! İşte günün ilk rakamı (04 Temmuz 2025)

Dün ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,8 değer kaybederek 4 bin 258 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 09.50 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,6 …

ABD’de tarım dışı istihdam verisi açıklandı

ABD’de Haziran ayında tarım dışı istihdam verisi 147 bin olarak gerçekleşti.